Ενδοσχολική επιμόρφωση

Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε μία σειρά επιμορφώσεων σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς όπως το ΕΚΑΒ, όμορα σχολεία και με την Σύμβουλο Εκπαίδευσης 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, Μεσσηνίας κ. Καλύβα .

Την Δευτέρα 1/04/2024 στα γραφεία του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συνεργασία με εκπαιδευτικούς από το 2ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης παρακολουθήσαμε ένα 3ωρο ενδιαφέρον σεμινάριο όπου έγινε αναφορά στη διαχείριση των τραυμάτων , των πνιγμών , των τσιμπημάτων από έντομα και της επιληψίας . Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του ΕΚΑΒ για τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες .

IMG 5384
IMG 5386
IMG 5385

Την Τρίτη 9/04/2024 σε συνέχεια της πρόσκλησης της Διεύθυνσης του Δ.Σ. ΑΡΦΑΡΩΝ, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Καλύβα πραγματοποίησε εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Τεχνικές Συμπερίληψης μαθητών/μαθητριών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». Συμμετείχαν και όμορα σχολεία όπως το Δ.Σ Θουρίας, το Δ.Σ Άριος , το Δ.Σ Πλατέος και το Δ.Σ Ασπροχώματος .

IMG 5376
IMG 5378

Τέλος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των Συμβούλων Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2023-24 και σε συνέχεια της πρόσκλησης της Διεύθυνσης του Δ.Σ. ΑΡΦΑΡΏΝ, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση με τα παρακάτω στοιχεία:

Θέμα: «Διδασκαλία Γλώσσας με τη μέθοδο CLIL 

           «Ενσωματωμένη ή Ολοκληρωμένη Εκμάθηση Περιεχομένου και Γλώσσας»

IMG 5388
IMG 5387

Ευχαριστούμε την κ. Καλύβα για τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή τους .